Equilibriste

Eén schilderij. Eén kunstenares. Eén verhaal en de kinderboekenweek. Als een korte intro over het kunstwerk zo veel los maakt bij jonge mensen en het levensverhaal van de maker klinkt als een spannend jeugdboek, dan liggen de mogelijkheden voor een uitdagende museumles voor het oprapen! Leerlingen van diverse basisscholen stapten de afgelopen anderhalve week in de kinderschoenen van Cornelia Schleime. Zij gingen ´op zaal´ in Museum van Bommel van Dam (Venlo) aan de slag met haar sprookjesachtige mens-dier figuren. Hun fantasie werd op de proef gesteld met allerlei korte opdrachten en onverwachte materialen. In veel gevallen zochten leerlingen elkaar spontaan op voor een mixed-media samenwerking. De teken,- knip,- en plakvarianten van de leerlingen kregen in veel gevallen superheldenstatus!  Hun ontwerpen werden in no-time ware kunstwerken! Zonde dat de kinderboekenweek er op zit. Verwacht echter coole expo´s op school. Het werk ‘Equilibriste’ van Schleime blijft gelukkig nog de rest van het jaar in het museum te zien!