VIA VVV-VENLO #2

Net als hun leeftijdsgenoten van het Blariacumcollege vorige maand (lees hier), maakten vandaag leerlingen van College Den Hulster, Venlo elkaars portret! De 14-16 jarige VMBO´ers deden dit in één van de kleedkamers van stadion De Koel. Zij nemen deel aan ´SportMpower´: één van de projecten van Via VVV – de maatschappelijke stichting van VVV Venlo. Dat betekend dat ze een aantal woensdagmiddagen worden begeleidt in een programma sport/beweging, bij diverse voorlichtingsbijeenkomsten en een workshop kunst. En ofschoon op dat laatste aanvankelijk maar weinigen zitten te wachten wint hun nieuwsgierigheid het toch. Want het blijkt toch wel uitdagend en hilarisch om met een paar korte opdrachten en ogenschijnlijk eenvoudige handelingen het hoofd van een klasgenoot op papier zetten. Zeker als dat met onverwacht materiaal gebeurd. Al na korte tijd is er resultaat te zien. De stoerste van het stel laat de laatste opdracht voor wat het is en leeft zich kort uit met tape. Resultaat een kleurrijk 3-D kapsel van zijn overbuurman! Een paar dames laten zich niet kennen en maken prachtige afbeeldingen van elkaar. Tot slot worden de werken plechtig aan elkaar overhandigd met een paar complimenten en een handdruk! Met gepaste trots neem ik afscheid van ze en zie ze niet veel later op het veld scoren…