VIA VVV-VENLO #1

Het was druk in één van de kleedkamers van VVV Venlo vanmiddag. Niet dat het eerste elftal voetbalde, want 16 VMBO´ers van het Blariacum College, Blerick waren er te gast – net als ondergetekende. In Stadion De Koel ging de groep 14-16 jarigen aan de slag met de workshop ´portret´. Ik geef het je te doen: kun je met je hele groep gaan sporten, moet je eerst nog gaan ´tekenen´ omdat zo´n lange kerel daarover begint. Maar ik vroeg het vriendelijk en de groep ging onmiddellijk aan de slag. Eerst nog onwennig. Want om in één minuut, zolang de muziek op staat, je overbuurman,- of vrouw na te tekenen valt niet mee. Zeker niet zonder met de stift van het papier te gaan of zelfs maar te mogen kijken wat je aan het doen ben. Maar na een aantal deelopdrachten ontstonden er erg coole werken! De leerlingen werkten als een team samen en de sfeer was erg tof. Je kon merken dat ze al een paar weken met elkaar bezig waren op hun vrije woensdagmiddag. Met uiteraard veel sport, maar ook met tal van workshops en voorlichting. Deze groep maakt deel uit van ´SportMpower´ – één van de projecten van Via VVV, de maatschappelijke stichting van VVV Venlo. Ik ben trots om er af en toe deel van te mogen uit maken! Maar nog trotser op de leerlingen van vanmiddag. Ik weet dat een aantal van jullie dit lezen: jullie zijn serieus toppers!!