LAAGGELETTERDHEID

Venlo scoort helaas hoog als het gaat om laaggeletterdheid. Bij de aanpak ervan is een belangrijke taak weggelegd voor het onderwijs. Daarvoor heeft het haar maatschappelijke partners nodig. Specifiek die uit de kunst- en cultuursector. Omdat ook vanochtend weer bleek dat kunst- en cultuureducatie een waardevolle bijdrage levert bij het terugbrengen van laaggeletterdheid. Op de Fontys Hogeschool (Venlo) pakte docente/kunstenares Ellen de handschoen op! Pabo studenten beleefden er in korte ´shoot outs´ zélf hoe het is om dans, muziek, theater en beeldende woordkunst (Cut.Ups!) in te zetten tijdens hun stages. Om op een creatieve, veilige en laagdrempelige manier kinderen te confronteren met taal. Ter aanvulling op het reguliere programma, uitdagender en met zichtbaar resultaat!