VERSE VAN GOGHERS

Ik geef het toe: anderhalf uur voor een rondleiding en workshop is kort. Het is immers geen voetbalwedstrijd!? Zeker als je zo´n gretige en gemotiveerde groep van de St. Willibrordusschool (Venlo) in het museum hebt. Dan is de tijd een geduchte tegenstander. Dus loop je de groep buiten maar alvast tegemoet en bekijk je in een lentezon de prachtig door Peter Hoijmakers aangepakte buitenmuur van museum van Bommel van Dam en besspreek je alvast het fenomeen ´identiteit´. Eenmaal binnen laat je de groep zelf de rondleiding doen naar aanleiding van hun beleving bij een aantal werken. En krijgen ze maximaal drie minuten tijd voor iedere deelopdracht bij het maken van het portret van een overbuurman of vrouw. Daar kan geen speedart tegenop! Voor vervelen is geen tijd en iedereen vond het unaniem de leukste les die ze ooit hadden gehad! Toch, verse van Goghers?!