COLLAGE EXPO OP DE HEI

Afgelopen week experimenteerden leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Cocon en openbare Jenaplanschool De Toermalijn van de wijk Op De Hei in Tegelen voor het eerst met het maken van collages! Stap voor stap werd gewerkt aan het zoeken, uitknippen, scheuren en opnieuw aan elkaar plakken van (delen van) personen uit boekjes. Maar dan in ongebruikelijke, nieuwe samenstellingen! De opdracht daarbij was dit vooral niet netjes te doen – maar lekker snel en impulsief. Zonder daarbij te letten op kleur, grootte, of dat iets mooi of lelijk was, het bij elkaar past of juist niet. Alles kan! Fouten maken is onmogelijk!! Dat is helemáál niet zo makkelijk dan dat het lijkt!! Resultaat: een wand van 14 meter breed en 2 meter hoog met de meest vreemde, leuke, gekke, mooie, grappige stoere en vooral kleurrijke combinaties van zelf bij elkaar geplakte fantasie personen. Met titel, gepimpt en versierd. Echte collages! LET OP: Deze zijn alleen zaterdag 22 september te zien, tijdens burendag, in ontmoetingscentrum De Glazenap Op De Hei in Tegelen. De expo werd uiteindelijk ingericht door een team van beide scholen onder begeleiding van mevrouw Antoinette! Dank aan schoolleiding, docenten en alle leerlingen voor de enorme inzet. Ik heb zelden in zo’n korte tijd zoveel enthousiasme mogen meemaken! Prachtig om in ‘mijn eigen wijk’ met zo veel talentvolle buurtbewoners kennis te hebben gemaakt. Dank ook aan de heer Hoeben van ontmoetingscentrum De Glazenap voor het beschikbaar stellen van de ruimte. Burendag is voor mij al geslaagd!