GESCHENK UIT DE HEMEL

Wanneer doen vliegtuigen het nog eens goed in de boeken? Matthias Rust deed zijn best om zijn Cessna tot aan het Rode Plein te brengen. Notabene op een moment in ’87 van de vorige eeuw toen de koude oorlog tot een vriespunt was gedaald.  Amper twee jaar later legde ene Andrej de omgekeerde route af. Op 4 juli stortte zijn Mig (die hij met zijn schietstoel al boven Polen had verlaten) op een huis in het Belgische Kooigem. Resultaat: één dode, een verwoeste Mig, woning en aangewaaid plot voor het boekenweekgeschenk door Tom Lanoye. Bijna 100 pagina’s vol persoonlijk drama in een wereld die juist die dag op scherp stond! De oplage van ‘Heldere Hemel’ is slechts 894.000 dus wees er snel bij want het is gratis bij aankoop van een ander boek!  Vanaf woensdag in je boekenzaak tijdens de boekenweek. Over vriendschap en andere ongemakken!