OORLOG EN KUNST

De volledige bovenbouw van Bs. Jan Peters (Roosteren) was vanochtend op een wel heel creatieve manier bezig met hun project rondom WOII. Wekenlang werkten alle 38 leerlingen aan presentaties rondom diverse thema´s. Deze varieerden van specifieke omgevingsgeschiedenis zoals de herkomst van de naam van de school en een brug over het kanaal tot meer globale onderwerpen zoals werkkampen. Dit alles stond vandaag centraal om erachter te komen wat de leerlingen zoal geleerd en onthouden hebben van elkaars presentaties. In een gezamenlijke brainstormsessie werden allereerst belangrijke trefwoorden vastgelegd. Het bewerken van deze woorden leidde tot zelf bedachte nieuwe invalshoeken en inzichten. Deze werden ook vastgelegd – letterlijk. Leerlingen werden uitgedaagd om met allerlei materialen en korte opdrachten deze verse informatie vorm te geven met uitsluitend tekst! Deze aanpak leverde bijzondere werken op. De resultaten krijgen volgende week een plek in een aantal kunstwerken!