OPEN SOURCE (EN GRATIS)

Vooraf afspreken dat we aan het eind van de avond allemaal roepen dat `dit-het-meest-fantastische-is-dat-je-ooit-gedaan-hebt´ helpt natuurlijk. De koffie van Aschwin, zijn toezegging van een biertje voor het naar huis gaan en de escape om niet naar de inauguratie van een verklede aap op tv hoeven kijken bleek alles bij elkaar voldoende aanleiding om je na een voorstelrondje onder te dompelen in een workshop collagetechnieken. De 20 kunstdocenten, vormgevers, de ambachtelijke drukker, een fotograaf, kunstenaars en andere creatieve geesten vonden elkaar bij een paar kisten materialen en één duidelijke ontwerpopdracht. Op de eerste verdieping van Kunstencentrum Venlo ontdekten ze het sociale en ´open source´ karakter van deze kunstvorm en de ongekende toepassingen er van in hun eigen werkveld. Belangrijker nog: de aanpak maakte heel wat gevoelens los en ontlokte menigeen een openhartige uitspraak over hun eigen werkwijze. Overigens mocht het feit dat deze collage workshop gratis (!) was als onderdeel van Week3 níet als motivatie worden aagehaald.