JEUGDBOEKEN CUT-UPS

Als je behalve een smak 1e jaars leerlingen ook nog eens ruim 120 2e jaars leerlingen van je school in één dag alle ins en outs over (het maken van) een jeugdboek wilt bijbrengen, dan moet je dat in één keer goed doen. Wil je die leerlingen nog aan het lezen krijgen ook? Dan trek je minimaal een blik fantastische schrijvers open. Bovendien geef je iedere leerling de opdracht om in amper een uur zelf eens op de proppen te komen met een catchy titel en subtitel voor hun eigen (nog) fictieve jeugdboek. Zo gezegd zo gedaan? Wél in het Blariacum College (Blerick)! Rom Molemaker en Buddy Tegenbosch vertegenwoordigden er vandaag het jeugdboekenschrijversgilde. Zelf confronteerde ik de leerlingen met ´Cut-Ups´! Met deze onorthodoxe manier van live en analoog tekstverwerken toverde ieder duo hun coole jeugdboeken covers tevoorschijn. Met deadlines van soms maar een paar minuten per opdracht! Op behangpapier, stickervellen, karton en allang afgeschreven kranten en tijdschriften. De resultaten zijn te zien op school!