PROJECT WELZIJN IN DE WIJK 2

Een afsluitend gedeelte van het project Welzijn In De Wijk is een workshop in het Kunstencentrum Venlo. Leerlingen van de sector Welzijn van Gilde Opleidingen (Venlo) gaven er vorm aan hun recente ervaringen van ontmoetingen en activiteiten met diverse doelgroepen uit hun (potentiele), toekomstig werkveld. Hun anekdotes, leermomenten, gevoelens, gedachtes en ervaringen kwamen bovendrijven in gezamenlijke brainstormsessies. In kleine groepjes gingen de leerlingen aan de slag met de opbrengst van deze sessie. Dat resulteerde in bonte collages van eigen foto´s, plaatjes uit tijdschriften, tape en ander materiaal. Met in woord en beeld persoonlijke interpretaties en associaties van hun doen en laten in dit unieke project. Geen detail: het leverde bijzondere kunstwerken op, zoals het werk hieronder. Het heet ´STRIJD´. Door Danielle Beekmans, Denise Perree, Michelle Hermans en Milou Elbers!