BEGONNEN!

We zijn gewoon begonnen! Op initiatief van de overkoepelende onderwijsclub, de gemeente, het COA en het kunstencentrum startte in Venlo een programma voor tientallen jonge vluchtelingen. Met daarin dagelijks een mix van onderwijs, cultuur, kunst en sport. In het kunstencentrum zoeken mijn collega´s en ik naar alle creatieve mogelijkheden, tasten we talenten af, lachen we om elkaars taal, beleefdheidsgebruiken en gaan we met elkaar op de foto. Gewoon begonnen maar het was een vliegende start! Kijk niet gek op als je in de foyer jonge mensen noten ziet leren en dat in de ruimte daarnaast de beginselen van onze taal onderwezen worden. Dezelfde groepen wagen zich een uur later aan streetdance, graffiti-technieken en delen hun eigen muziek met ondergetekende. Mijn spiekbriefje al gezien?