DENKERS + DOENERS = KANJERS!

Gisteren en vandaag sloeg de #megalab-club toe in Limburg! Op basisscholen De Duizendpoot (Geleen) en De Springdonk (Susteren) namen kunstenaars de plek in van de docenten. Met aan het roer de leerlingen zelf! Zij bepaalden met welke artiest ze meegingen voor een verrassings workshop beeldende kunst, muziek, theater of dans. De korte intro´s gaven maar een vaag beeld van wat er zou gaan gebeuren. Zelfs de plek voor de activiteit kozen de leerlingen grotendeels zelf. Wat volgde was een bonte mix van leerlingen uit allerlei groepen die verspreidt over de hele school bij elkaar aanschoven, rondkeken, hielpen, werkten, complimentjes maakten, foutjes corrigeerden, materialen deelden en hun presentaties verzonnen. Wonderbaarlijk om mee te maken dat deze aanpak niet alleen een onvergetelijke ervaring voor leerlingen (en het team) oplevert maar ook zo veel los maakt bij ze. Daar gaat het bij talentontwikkeling ook om: met een creatieve activiteit een vaardigheid of stukje kennis lospeuteren waarvan we allemaal nog niet eens het vermoeden hadden dat het er in zit. Niks doeners of denkers: kanjers zijn het!