WORKSHOP DADA!

De oogst van een vijf minuten durende intro film: ritmiek, tekst, anti-kunst, toeval, herhaling, vorm, reactie, nonsense. Alleen bij de kunststroming DaDa is dit een nog enigszins redelijk zinvol allegaartje. In het museum leven de deelnemers zich uit met de workshop DaDa! Ze geven een heel persoonlijke invulling aan deze ingrediënten. Met plastic, tape, behangpapier, stukken krant en flarden videotape komen ze een heel end. En vormen zich al bijzondere creaties, nog voor het uiteindelijke werk in elkaar wordt gezet. Dit gebeurd in het derde en laatste deel van de workshop. Met wat onverwachte opdrachten gaat het buiten de lijntjes denken vanzelf en verschijnen aan het eind van de middag een paar totaal verschillende kunstwerken! En dat met temperaturen boven de 20 graden en amper frisse lucht. Dan helpt zelfs een stukje kerstmuziek niet meer. Al hebben we ook dat geprobeerd. DaDa!