MEZELF ZIJN

Jezelf zijn dat gaat vanzelf. Een dagje iemand anders zijn lijkt de leerlingen van groep 7/8 van openbare bs. De Ontdekking in Blerick ook wel eens leuk. In een game maar ook in het echt. Om bijvoorbeeld iemands geld in één dag op te maken! Maar hoe ziet die ander jou eigenlijk? En hoe ga je met elkaar om? Hoe kom je daarachter? Wat vind je zelf belangrijk, leuk en mooi? Je kunt als creatieve docent een plan bedenken om speciaal hiervoor iets te gaan doen met dans of muziek. Of om met de hele groep een film te gaan bekijken over vriendschap en pesten in de Venlose City Cinema. Misschien is het inspirerend om een verhalenverteller uit te nodigen en de leerlingen aan hun eigen verhalen te laten werken. Of je voert zoals vanmiddag met de hele groep een beeldende activiteit uit op school! De schoolleiding is niets te gek en ging de uitdaging aan om al deze disciplines in één cool project te gieten! Samen werken we nu aan een productie in de vorm van een heuse voorstelling. De activiteit van vanmiddag was niet alleen voor de leerlingen een inspirerende bijeenkomst. Zelf liet ik me meeslepen in hun enthousiasme en ben ik al aan de slag met workshop nummer twee waarin we ons ook op het decor zullen concentreren. Laat die voorstelling daarna maar komen!