SAMENWERKING

De samenwerking die museum van Bommel van Dam en een groot aantal basisscholen in de regio Venlo met elkaar zijn aangegaan is al een paar weken merkbaar voor de nietsvermoedende museumbezoeker. Leerlingen lopen geblinddoekt met een klasgenoot door het gebouw. Anderen werken aan lange tafels aan zelfportretten met codetaal uit de oorlog in de vorm van mono-prints met inkt. Weer anderen plaatsen smiley´s bij werken of staan verwonderd te kijken naar houtskoolwerken uit de tentoonstelling ´Over Oorlog En Vrede´. De groepen bezoeken -deels kosteloos- het museum. Als tegenprestatie nemen de cultuurcoördinatoren van de diverse scholen plaats in een klankbordgroep. In deze groep bespreken zij, collega museumdocent Suzanne (Bamatelier), en ik wat er allemaal zo leerzaam en leuk is voor de diverse groepen. Maar vooral kijken we naar waar het beter cq. anders kan. Zo willen we een wisselwerking tot stand brengen met de lesstof op school. En willen we ruimte creëren voor aansluiting op grote en kleine actuele gebeurtenissen in het leven van de leerlingen.