VIA VVV VENLO #3

Na de leerlingen van het Blariacumcollege en College Den Hulster waren vandaag die van het Valuascollege (Venlo) te gast in stadion De Koel. De 14-16 jarigen nemen deel aan ´SportMpower´: één van de projecten van Via VVV – de maatschappelijke stichting van VVV Venlo. Dat betekend dat ze een aantal woensdagmiddagen worden begeleidt in een programma sport/beweging, bij diverse voorlichtingsbijeenkomsten en een workshop kunst.  In hun één-na-laatste woensdagmiddag bij VVV leerde de groep over vormgeving en het ontwerpen van de voorkant van hun eigen magazine. Daarmee gingen ze hard aan het werk. Dat moest ook wel want de deelopdrachten waren kort en steeds van een ander niveau. Uiteindelijk moest ieder van hen op de proppen komen met een ontwerp wat zou opvallen tussen -tig andere magazines. Originaliteit verplicht – maar dat was wel we! toevertrouwd aan deze kanjers die zondag aan de Venloop meedoen ter afsluiting van hun project bij VVV! Lees hier mijn eerdere blogs over mijn workshops met het Blariacumcollege en College Den Hulster.