OVER OORLOG, VREDE EN VRIJHEID

Dat was even heftig. Al die achtergrondverhalen bij een aantal werken van Armando, Lataster en Semah. Kunstenaars die in de tentoonstelling Over Oorlog En Vrede in museum van Bommel van Dam (Venlo) hun visie laten zien over gebeurtenissen in, na en over de oorlog. De juniorklas van het Valuascollege (Venlo) had er vanochtend wel oren naar. Na ruim een uur was het de kunst om van al die grote verhalen van lang geleden een klein maar persoonlijk verhaal te maken, in een workshop van bijna twee uur. Over wat vrijheid op dit moment voor ieder persoonlijk betekend. Nu, vandaag. Vertaald in een beeldend werk van amper 45 x 45 cm. Maar wie goed geluisterd en gekeken had was er allang achter dat de werken in de tentoonstelling vooral over mensen gaan. En dan komt het dichtbij genoeg om er een persoonlijk beeld van te maken. De werken hielden het midden tussen figuratief en abstract. Met beeld en tekst. Halverwege de workshop werden ze door midden gesneden (!) en gedeeld. Symbolisch, maar ook om het proces een onverwacht nieuwe impuls te geven. Zo namen we vormgeving letterlijk! Nieuwsgierig? Misschien dat je de werken wel mag gaan bekijken in het Valuascollege!