VOOROPLEIDINGEN

In aanloop naar presentaties van hun werk in het museum (25, 26 april) bezochten jonge kunstenaars, vormgevers en leraressen handvaardigheid in de dop vandaag museum van Bommel van Dam en het Kunstencentrum (Venlo). De 16-18 jarige leerlingen staan op het punt hun middelbare school af te sluiten en kozen al hun creatieve vooropleidingen. Ter oriëntatie stonden vandaag een rondleiding door beide expo´s in het museum en aansluitend een workshop in het kunstencentrum op hun programma. Ik kon niet veel anders dan onder de indruk zijn van hun toewijding en skills, toen ik de diversiteit in hun ´dummy´s zag en in het werk dat ze verrichtten tijdens de workshop. Hierin experimenteerden ze met materialen en technieken.  De resultaten waren zo uiteenlopend dat het leek alsof ze ieder een ander programma hadden gevolgd! Hopelijk tot binnenkort jongens!