TAOSUZ: VINTAGE PHOTOBOOTH EXPO

Mijn verbazing was groot toe ik er tijdens een expo in Venetie achter kwam dat één van degene achter de ´photobooth series´ ook achter die vreemde collages uit de collectie zat. Het hing nota bene naast een nieuw werk van mijzelf. Nu is ´vreemd´en ´collage´ synoniem aan elkaar maar qua textuur, klein formaat en opmaak vielen ze me toch op! Wat een contrast met die ironische serie fotomontages zoals we die nog kennen uit de foto-cabines. Met steeds weer die kenmerkende vier foto´s van twee overbekende figuren. Met daaronder een bezwerende kritische, cynische of absurde slogan. En dat van één en dezelfde maker. Ik sprak straatkunstenaars Taosuz eind vorig jaar in hun thuishaven Kreuzberg, Berlijn. Taosuz had ik via via weten te traceren en deze met collages en al gestrikt voor het eerste Collagistas Festival aldaar. Maar ik wilde per sé een selectie van de ´photobooth series´ nog naar Nederland halen. Dat is nu gelukt. Ze hangen vanaf 12 februari in de Goltzius Galerie, in het  Kunstencentrum,  Goltziusstraat 21, Venlo. De opening is die avond om 19:30uur. Je bent welkom!