GO TALENT!

Regentag was vandaag betrokken bij een wel heel bijzondere bijeenkomst in Roermond. Op uitnodiging van de Kamer van Koophandel Limburg droeg ik een steentje bij aan hun uitdaging om voor jonge bewoners uit de wijk Donderberg ondernemerschap mogelijk te maken. Prachtig om in een kleine subgroep aan een casus te werken waarin het verborgen talent van leerlingen van het ROC, praktijkonderwijs nivo 1, centraal stond. Hoe hun talent te ontdekken en ervaren? Talent van op de eerste laats de leerlingen zelf. Op de tweede plaats hoe dit talent zichtbaar te maken voor ondernemers uit de wijk, maar ook voor de bewoners van de wijk. Van casus onderzoek naar de presentatie van een concreet, relevant project voor het ROC – onder toeziend oog van de wethouder van cultuur. Creatief, maatschappelijk verantwoord ondernemen in combinatie met talentontwikkeling. Regentag dus…