Berichten uit de categorie: off topic

2018

Als je als ZZP´er in deze sector dagelijks mag samenwerken met erg fijne mensen in een kunstencentrum, bij de gemeente, een museum, school, atelier, festival, zorginstelling, bibliotheek, galerie of gewoon een koffietent mag je alleen maar blij zijn. Een welgemeend dankjewel aan-allen-je-weet-wie-je-bent! Met in het bijzonder aan Marijn om nog op de valreep van 2018 deze door gemummificeerde, onder een stoffige vloerbedekking verstopte bits en bites gehackte website te reanimeren. Op naar meer. Op naar 2019! Voor de kunst. Voor de kids. Voor de klas. Voor de kennis. Voor de klant. Voor de collega´s. Voor de kick!


RADIO REGENTAG

‘Radio Regentag’ is terug. Eenmalig weliswaar, maar met twee sets. As. zaterdagavond draai ik vanaf de tofste plek op het Zomerparkfeest in Venlo. Dat is de tent van Sounds, de beste platenzaak van het westelijk halfrond en daarbuiten. Via het linkje vind je hun volledige dj-programma. Radio Regentag gebeurd van 19:45 tot 20:30 uur en van 21:30-22:15 uur. Dwars door aangekoekte vinylspray, retro-espressoresten met volop aanstekelijke tunes door blazers, Rickenbackers en schorre stemmen vanaf aantekenblaadjes uit allerlei decennia. Behalve de 90’s uiteraard. Nog verzoekjes? All You Can Beat!

TINTENKILLERS LIVE

De Tintenkillers treden op. Dat betekend dat iedereen lang mag opblijven. Met live muziek vanaf een paar podia, friettenten en kunst. De echte kunstenaars zitten op het dak van een auto en bouwen er collages op. De voorruit dient als snijmat en op de motorkap ligt een voorraad materiaal. Ouders moedigen aan en verzamelen tape, stempels of stiften om toch maar voorzichtig zelf mee te kunnen doen. Egopop (Egchel) biedt Tintenkillers dit weekend een podium en zet hun bezoekers op deze manier in de schijnwerpers. Beeldende Kunst zoals het hoort. Tintenkillers is grafisch onverantwoorde rock ’n roll door Bart Heesen (Karakterprints) en Regentag.

LAATSTE EGOPOP

Egopop (Egchel) vindt 25 en 26 mei as. voor het laatst plaats. Alle volgende edities zullen Tintenkillers Fuif, Festival Tintenkillers of hooguit Ego-Tintenkillers gaan heten. Bands zullen op een podium aan de zijlijn optreden maar alleen wanneer het team Tintenkillers even naar de wc moet of een handtekeningsessie afwerkt. Een en ander kan niet uitblijven omdat tijdens deze laatste editie de Tintenkillers een verpletterende indruk zullen maken mét bezoekers op het festivalterrein. Spierballenvertoon in de vorm van grafisch onverantwoorde rock ´n roll met letters, inkt, stempels, persmachines, tape, verf, posters, stickers, opgerolde mouwen en een eigen espresso bezorgservice. Je kent dat wel. Geniet met ons van de laatste Egopop.

SOUNDS WILL SINK US (PRT. 1)

Art. Tribute. Mark. E. Smith. Fall. The Fall! Music. Mr. Pharmacist. The. Joke. No. Bulbs. Sparta. F.C. Totally. Wired. D. O. S. E.  Container. Drivers. Hit. The. North.  Elastic. Man. Marquis. Cha. Cha. Curious. Oranj. Cruiser’s. Creek. Hey! Student.  Platenzaak Sounds (Venlo). Part 1.

GRATIS AFTELLEN

Sinds het vuurwerk tellen we af naar Week 3! De nieuwste groot-Venlose traditie bereikt deze editie zelfs Beesel en Reuver. Ook daar is volgende week alles Gratis, zodra het ook maar een héél klein beetje naar cultuur en kunst ruikt, voelt, smaakt, oogt of klinkt. Kijk hier hoe je kan meedoen door je activiteit aan te bieden en waar je zoal aan deel kunt nemen. (*Behalve nieuwe deelnemers, leden, vrijwilligers, een bak inspiratie en fans krijg je zelfs de publiciteit er Gratis bij)!

GO 013 BACKSTAGE KUNST

Vier wanden, ieder ruim 3 x 3 meter, werden centimeter voor centimeter beplakt, volgetekend, beschreven, weggesneden, verscheurd, gevouwen en beklad. Een collage-klus, live op vier verschillende verdiepingen, backstage in poppodium 013 (Tilburg). Crew leden, vrijwilligers, artiesten, technici en vele anderen zagen het uur na uur ter plekke ontstaan. Alle dank aan Frens, Mirjam en iedereen die deze belachelijk mooie klus mogelijk maakten en verse espresso’s regelden!

BEEJEKUNST

Hanneke en Mathijs van De Beejekurf (Venray) weten het zeker: alleen spraakmakende moderne Kunst kan die door hun gewenste nieuwe ´look´ in het befaamde restaurant brengen. Deze moet net zo onderscheidend en indrukwekkend zijn dan alles op hun menukaart. De combi van een stencil-artiest, een cartoonist en ondergetekende collagekunstenaar ligt alvast niet voor de hand. Toch kozen we er gezamenlijk voor om met dit Regentag team die uitdaging aan te pakken. Achter de schermen werd al menig plan bekokstooft. Sinds vanmorgen lijkt de plek meer op een atelier dan een eetzaal. Vanaf woensdag is het restaurant weer open en kun je heerlijk komen eten terwijl je de verrichtingen van de kunstenaars live volgt. Bemoeien mag! Zondag hopen we het werk te dopen. Ook daar kun je bij zijn. Een mailtje naar info@debeejekurf is voldoende.

    

GET IT ON 2016

Get It On 2016! met in willekeurige volgorde voor iedereen van harte: ontdekken, beleven, ervaren, leren, doen, proeven, zien, horen, samen, rennen, vallen en weer opstaan #talentontwikkeling,

CREATIVITEIT VOLGENS CLEESE

De Man zelf over creativiteit na er een nachtje over geslapen te hebben. En meer.

httpv://www.youtube.com/watch?v=DMpdPrm6Ul4RSS Feed.